9 Ekim 2013

IIS (Windows server) üzerinde php çalıştırmak

IIS üzerinde php dosyalarını çalıştırabilmemiz için öncelikle php dosyalarının bilgisayarımızda olması gerek.
http://windows.php.net/download/ üzerinden istediğiniz php sürümünü indirebilirsiniz. İnstaller indirirseniz kurulum dosyasını kurunuz. Zip doyası olarak indirirseniz, zipin içindeki klasörü istediğiniz yere çıkarınız (Tercih program files klasörü).

Php dosyalarının artık bilgisayarımızda olduğunu varsayarak, IIS üzerinde php dosyalarının nasıl çalıştırılacağına geçebiliriz.

Windows+R kısayol tuş kombinasyonuyla ya da Başlat->Çalıştır'ı açtıktan sonra inetmgr yazarak IIS Manager açılır. Ya da denetim masasında klasik görünümde Administrative Tool(sanırım türkçe karşılığı Yönetimsel Araçlar) -> Internet Information Service (IIS) Manager ile de açabiliriz.

Açılan ekranda : Sites->Defaul Web Site->Kullanıcı_Adı

IIS Manager PHP Konfigürasyonu 1




Sonra Handlers Mapping ' e çift tıklıyoruz. Türkçesini hatırlayamadım şimdi :( İşaretten anlayabilirsiniz. Açılan ekranda Add Module Mappings'e tıklıyoruz.

IIS Manager PHP Konfigürasyonu 2

Daha sonraki açılan ekran şu şekilde olmalı.

IIS Manager PHP Konfigürasyonu 3
Sonra Ok, sonra tekrardan bir uyarı verecek ona da evet diyoruz. Sonrasında servisleri yeniden başlatmamız gerek. Sol paneldeki en üst dizine tıklıyoruz. Sonrasında sağ panelde servisleri yeniden başlatıyoruz.

IIS Manager PHP Konfigürasyonu 4

Şimdi php dosyamızı çalıştıralım. Dosyalarımızı C:\inetpub\wwwroot dizinine bırakmalıyız. wwwroow klasörü içerisinde kodyazma adında klasör oluşturuyorum :) C:\inetpub\wwwroot\kodyazma buranın içerisinde de test.php adında bir php dosyası oluşturdum.

IIS Manager PHP Konfigürasyonu 5

Umarım yararlı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

Bu Blogda Ara

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *